diumenge, 25 de febrer del 2018

L'ALEN, LA YUNA I LA TAE ENS APROPEN A LA CULTURA JAPONESA


La bandera del Japó s'anomena Nisshōki (Bandera del sol en forma de disc) o també és coneguda per L'Hinomaru (Disc solar), que representa el sol naixent.

Un bon dia li vaig demanar a la Tae si volia venir a la classe. Arran d'explicar el llibre blanc de l'Alen els Dracs van mostrar curiositat pel Japó.
TOTHOM PREPARAT?

És un conjunt d'illes (arxipèlag) que estan situades a la costa asiàtica i que són d'origen volcànic. És freqüent que s'hi produeixin terratrèmols o tremolors de terra. La muntanya més alta és el Mont Fuji, de 3.776 m d'altitud.



El clima del nord és lleugerament fred temperat; amb
forts estius i grans nevades a l'hivern. El centre del 
país té un clima tropical: amb uns estius humits i uns hiverns curts. I al sud tenen uns estius llargs, calents i humits; amb uns hiverns curts i suaus.
Les ciutats més importants del Japó són: TOKIO,
que compta amb un parc d'atraccions com el de 
París, Tokio Disneyland, i KIOTO. 

Al Japó hi ha cases i també construccions altes. 
OKINAWA, és l'illa més gran.
Tenen un terra de fusta i de tatami, per això es treuen les sabates a l'entrada. Algunes parets estan fetes amb unes portes de fusta i rectangles de paper, que permeten que passi la llum.
El futon és el llit tradicional japonès consistent en un matalàs i una funda. Es pleguen i es guarden en un armari durant el dia, permetent que el tatami s'airegi, per utilitzar l'habitació per a altres usos.
Els japonesos van crear al Doraemon, també al Goku i altres personatges famosos.
Els aliments típicament japonesos són l’arròs o els fideus, amb una sopa i l’okazu, plats fets de peix, carn, verdures i tofu. Els agrada afegir aromatitzants als aliments bàsics. Aquest aromatitzants són el miso, i la salsa de soja. Un àpat estàndard japonès generalment consisteix en diversos okazu acompanyant un bol d'arròs blanc cuit a l'estil japonès, un bol de sopa i alguns tsukemono (en vinagre). La tècnica crua dels okazu es diu sashimi.
L'Alen ens ensenya com s'agafen els bastonets per menjar. 
El randoseru, és la motxilla que porten a l'escola els infants durant els sis anys que dura la Primària.
El kimono és el vestit tradicional. S'utilitza principalment a les bodes, cerimònies, festes o festivals... 
La Yuna ens mostra com se'l posa.

A l'hora d'esmorzar la Tae ens convida a menjar uns Mikado de xocolata i de maduixa!
La Tae ens explica que els japonesos fan ús de diversos tipus d'escriptura.

Moltíssimes gràcies per la vostra participació Alen,Yuna i Tae! Ens ha fet una gran emoció compartir aquesta estona amb vosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada